Frances Coffee Workshop, en yeni ve modern kahve ekipmanlarıyla profesyonel barista ve kahve kavurma eğitimleri sunar. SCA ve ACT sertifikalı eğitmenlerimizle kahve tutkunlarına uzmanlık kazandırıyoruz. Workshop alanımızda nitelikli ve ticari kahve kavurma süreçlerini deneyimleyebilir, kahve yapımının tüm inceliklerini öğrenebilirsiniz.

En Yeni ve Modern Kahve Ekipmanlarıyla Profesyonel Barista, Demleme ve Kavurma Eğitimi

Cafe Diploma

Cafe

Kafe işletmeciliği ve kahve hazırlama konularında uzmanlaşmanızı sağlayan kapsamlı bir eğitim programıdır.

Roastery Diploma

Roastery

Kavrulmuş kahvenin geliştirilmesi, üretimi ve kalite güvencesine odaklanan kapsamlı bir eğitim programıdır.

Introduction to Coffee Icon

Kahveye giriş

Kahveye Giriş kursu, özel kahveye yeni başlayan herkes için idealdir. Kahvenin Etiyopya'daki kökenlerinden günümüzdeki en önemli emtia haline gelmesine kadar olan yolculuğunu anlatmaktadır. Bu kurs, özel kahve tedarik zincirine genel bir bakış sağlar ve tarih ve yetiştirme, kahve kalitesini etkileyen değişkenler, duyusal analizin temelleri, kavurmanın temelleri, kahve tazeliği faktörleri ve demleme ilkeleri gibi konuları araştırır. Ayrıca katılımcılar su kalitesi, temizlik ve bakımın önemini de tartışacaklardır. Bu interaktif kurs, kahveyi duyusal bir deneyim yoluyla değerlendirmek için sektöre özgü bir süreç olan kupa çekimini de içermektedir. Kursun tamamlanmasının ardından online bir yazılı sınav yapılacaktır.

Barista Skills Logo

Barista Becerileri

Barista Becerileri, öğütücünüzü nasıl ayarlayacağınız, espresso nasıl yapacağınız, cappuccino için sütü nasıl köpürteceğiniz ve dokulandıracağınız ve latte sanatı nasıl oluşturacağınız gibi espresso barının arkasında ihtiyaç duyulan temel pratik becerilerin yanı sıra sağlık ve güvenlik konularının, müşteri hizmetleri protokollerinin ve temel iş uygulamalarının araştırılmasını öğretir.

Foundation Course

Barista Becerileri Temel Kursu, katılımcıların kahvenin kendisi hakkında giriş seviyesinde bir anlayış kazanmalarının yanı sıra öğütücü ayarlamak, espresso yapmak, sütü köpürtmek ve dokulandırmak ve SCA kalite standartlarına göre latte art tekniklerini uygulamak için gereken temel becerileri kazanmalarını sağlarken, sağlık ve güvenlik uygulamaları ve müşteri hizmetlerini de uygular. Pratik öğrenme hedefleri ve faaliyetleri, öğrenciyi bir baristanın temel görevlerini yerine getirmeye hazırlar. Yazılı bir sınav, Temel kurs öğrenme hedeflerine dayalı teorik bilgiyi test eder.

Orta Seviye Kursu

Barista Becerileri Orta Seviye kursu, Temel kursunda tanıtılan kavramlar ve beceriler üzerine inşa edilmiştir. Barista becerileri deneyimi olan ve kahve kalitesini nasıl artıracağını keşfetmek ve barista mesleğinde bulunan daha karmaşık iş işlevlerine hazırlanmak isteyen kişiler için idealdir. Bu interaktif kurs sayesinde katılımcılar kahvenin kendisi, özellikle kahvenin çeşidi, kökeni ve işleme yöntemlerinin lezzet üzerindeki etkisi; kahve miktarı, öğütme dokusu, su kalitesi ve çekim süresi parametreleri ve bunların bir demleme tarifini ararken etkileşimi; içecek yapımı ve tat farklılıkları; iş akışı yönetimi ve verimlilik; espresso ekstraksiyonunun duyusal yönleri; süt işleme ve teknikleri ile latte sanatı hakkında daha derin bir anlayış kazanacaklardır. Kahve hazırlamanın yanı sıra bu kurs, sağlık ve güvenlik, müşteri hizmetleri ve temel iş uygulamaları ile ilgili temel kavramları da kapsamaktadır. Yazılı bir sınav orta düzey kurs bilgisini test ederken, uygulamalı bir sınav öğrencinin öğütücü kalibrasyonu, espresso ekstraksiyon analizi, latte art becerileri ve içecek yapımı açısından becerisini değerlendirir.

Profesyonel Kurs

Barista Skills Professional kursu, profesyonel bir barista (örneğin, 12 ay veya daha fazla iş deneyimine sahip bir barista) tarafından kullanılan süreçlerin arkasındaki bilime ilişkin ileri becerileri ve ayrıntılı bilgileri test etmek için tasarlanmıştır. Başarılı adaylar, tipik olarak bir baş baristadan beklenen ileri becerileri keşfetmiş ve göstermiş olacaklardır. Özellikle, katılımcılar sofistike bir tadım metodolojisi ve kahve aromalarının tanımlayıcı açıklamasını öğrenecek; içecek bileşenleri ve yapılan içeceklerin kalitesini en üst düzeye çıkarmak için mevcut teknikler hakkında ayrıntılı bir anlayış kazanacak; kaliteli içecekler üretmek için başkalarının becerilerini nasıl yöneteceklerini anlayacak; demleme tariflerinin nasıl geliştirileceğini ve içecek menülerini yapılandırmanın sistematik bir yöntemini anlayacak ve son olarak en yüksek standartta latte art ve süt buharlama tekniklerini tutarlı bir şekilde uygulayabileceklerdir. Yazılı bir sınav profesyonel kurs bilgisini test ederken, uygulamalı bir sınav kurs sırasında gerçekleştirilen farklı çalışma faaliyetlerine dayalı olarak yukarıda açıklanan becerileri test eder.

Brewing Logo

Demleme (Brewing)

Demleme kursları, çok sayıda kahve demleme yönteminin yanı sıra kaliteyi etkileyen demleme değişkenlerini de kapsar. Öğütme profilleri, demleme yöntemleri, kahve gücü ölçümleri ve kahve ekstraksiyon çizelgelerine odaklanılarak uygulamalı öğrenme vurgulanmaktadır.

Temel Kurs (Foundation Course)

Brewing Foundation kursu, katılımcıya farklı kahve demleme yöntemlerini tanıtmaktadır. Kursiyer, otomatik ve manuel gravite demleyicilerin yanı sıra kendi yerel kültürlerinde yaygın olarak kullanılan diğer demleyiciler de dahil olmak üzere bir dizi cihaz için teorik ve pratik uygulamalı eğitim alacaktır. Pratik öğrenme hedefleri ve aktiviteler, temel demleme unsurlarının anlaşılmasına ve demleme sonuçlarının analizine dayalı olarak öğrenciyi lezzetli bir demleme üretmeye hazırlar. Yazılı bir sınav, Temel kurs öğrenme hedeflerine dayalı teorik bilgiyi test eder.

Orta Seviye Kursu (Intermediate Course)

Orta Seviye Demleme kursu, Temel kursunda tanıtılan kavramlar ve beceriler üzerine inşa edilmiştir. Demleme deneyimi olan ve kahve kalitesinin nasıl artırılacağını daha fazla keşfetmek isteyen kişiler için idealdir. Bu kurs, cihaz kullanımı açısından demleme sürecinin incelenmesi; ekstraksiyon sırası ve ıslatma; demlemenin temel unsurları ve bunların son fincan üzerindeki bireysel etkileri; ekstrakte edilen kahve gücünün bilimsel ölçümü ve kahvenin ekstraksiyon grafiği; demlenmiş kahve ve espresso analizi ve doğru şekilde ekstrakte edilmiş, iyi dengelenmiş bir fincan sunmak için dikkate alınması gereken ayarlamalar; temizlik ve bakımın önemi gibi çok çeşitli konuları kapsar. Yazılı bir sınav orta düzey kurs bilgisini test ederken, uygulamalı bir sınav öğrencinin demlenmiş kahvedeki güç ve ekstraksiyon farklılıklarını belirleme; farklı cihazlardan demleme hazırlama ve otomatik filtre demleyiciden kötü demlenmiş bir kahvenin tarifinin nasıl düzeltileceğini teşhis etme becerisini değerlendirir.

Profesyonel Kurs (Professional Course)

Brewing Professional kursu, Brewing Intermediate kursunda tanıtılan kavram ve becerilerin üzerine inşa edilir. Kursiyerler, iyi bir demlemenin temel unsurlarına, demleme parametreleri manipüle edildiğinde neler olduğuna ve kahve demleme kontrol çizelgesinde nasıl gezinileceğine daha derin ve daha bilimsel bir bakış atarlar. Öğrenciler, özellikle amaç, ölçü ve arıtma ideallerini kullanarak su ve demleme üzerindeki etkisi hakkında daha derin bir anlayış kazanacaklar. Profesyonel bir bira üreticisinin sahip olduğu en güçlü araçlar analitik bir zihin ve çok sayıda değişen değişkeni işleme ve manipüle etme yeteneğidir. Bu değişkenler, bira üreticisinin bilgiyi en iyi nasıl yorumlayacağını anlamasına ve ardından müşterileri için kahve kalitesini, hizmetini ve dağıtımını iyileştirecek bir çözüm veya fikir sunmasına yardımcı olur. Yazılı bir sınav profesyonel kurs bilgisini test ederken, uygulamalı bir sınav kurs sırasında gerçekleştirilen farklı çalışma faaliyetlerine dayalı olarak yukarıda açıklanan becerileri test eder.

Brewing Logo

Kavurma ( Roasting)

Roasting

Kavurma modülleri, kavurma döngüsü, kavurma seviyeleri, kusurların belirlenmesi, kavurma işlemi sırasında çekirdeklerin geçirdiği fiziksel değişikliklerin yanı sıra çalışma alanı yönetimi ve yalın üretim de dahil olmak üzere kavurma süreci hakkında bilgi verir.

Temel Kurs

Kavurma Hazırlık kursu, kursiyerlere kavurma işlemi sırasında meydana gelen fiziksel değişiklikler ve açık veya koyu kavurarak kahvenin duyusal yönlerinin nasıl kontrol edileceği dahil olmak üzere kavurma işlemini anlamalarını sağlar. Katılımcılar ayrıca kavurma makinesinin temel yapısı, genel bakım ve yangın önleme konularında da bilgi sahibi olacaklardır. Pratik öğrenme hedefleri ve aktiviteleri, öğrenciyi eğitmen tarafından üç farklı kavurma için verilen talimatları izlemeye ve uygun bir kavurma günlüğü kullanarak her kavurma için ilgili verileri ve gözlemleri kaydetmeye hazırlar. Yazılı bir sınav, Temel kurs öğrenme hedeflerine dayalı teorik bilgiyi test eder.

Orta Seviye Kursu

Orta Seviye Kavurma kursu, Temel kursun giriş niteliğindeki kavramları üzerine inşa edilmiştir. Kavurma yapan ve kavurma profili, profilin renkle ilişkisi, kavurma profili ve duyusal ifade arasındaki ilişki ve geliştirme süresinin etkisi hakkında daha derin bir anlayış kazanmak isteyen kişiler için idealdir. Öğrenciler kavurma sırasında meydana gelen fiziksel ve kimyasal değişikliklerin yanı sıra temel termodinamik ve ısı transferini de keşfedeceklerdir. Daha sonra örnek kavurmaya giriş yapılacak ve kavurma tesisindeki güvenlik ve bakım protokolleri gözden geçirilecektir. Yazılı bir sınav orta düzey kurs bilgisini test ederken, uygulamalı bir sınav öğrencinin doğru kavurma ve kavurma günlüğü formunu doğru bir şekilde doldururken bir referans kullanarak kahveyi doğru renkte çıkarma becerisini değerlendirir.

Profesyonel Kurs

Profesyonel Kavurma kursu, Orta Seviye Kavurma kursunda tanıtılan kavram ve becerilerin üzerine inşa edilmek üzere tasarlanmıştır. Katılımcılar profil geliştirme ve duyusal analiz değerlendirme konularında ileri düzey beceriler kazanacaklardır. Bu kurs, farklı ve belirli zaman sınırları içinde kontrol ve renk eşleştirme; kavurma profili yazılımının kullanımı ve yapılandırılması; esmerleşme reaksiyonlarında yer alan moleküller; kavurma işlemleri sırasında gaz oluşumu; rengin kimyasal nedenleri ve çözünürlük üzerindeki etkisi; kavurma kusurlarının görsel olarak tanımlanması; harmanlama ve kalite kontrolün yanı sıra farklı müşteri tercihlerini karşılamaya yardımcı olmak için üretim seçeneklerinin araştırılması gibi çok çeşitli konulara derinlemesine dalmaktadır. Yazılı bir sınav profesyonel kurs bilgisini doğrularken, uygulamalı bir sınav öğrencinin dar sınırlar içinde farklı geliştirme süresi hedeflerine göre kavurma yeteneğini değerlendirir; bir kavurma rengini görsel olarak puanlar, yaygın kavurma kusurlarını cupping yoluyla tanımlar ve son olarak üretim kalite kontrol süreçlerini simüle etmek için bir kavurma profilindeki küçük ve büyük farklılıkları ayırt eder.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR